divendres, 26 de febrer del 2010

Excursió al Turó de l'Home i Les Agudes

20/02/10

Quin goig fa el Montsney amb tanta neu!! Haurà estat tota la nit nevant, i ara que ha sortit el sol, el Montseny està espectacular. Ja a la carretera, de camí a Santa Fe, veiem els arbres carregats de neu, que va caient com si tornés a nevar a mida que el sol va prenent força.

Hem de deixar el cotxe al parking del restaurant, la carretera està tallada, així que ens tocarà caminar una mica. Arribem a la Font de Passavets, gaudim del riu tot nevat, i començem a pujar. Neu, neu i més neu!! A mida que anem pujant, cada vegada la traça està menys trepitjada.

Arribem al Turó de l’Home, fem la foto de rigor, menjem una mica i començem la part més divertida: Resseguim la cresta fins a Les Agudes, obrint traça. Com cansa!! Sort que sou uns màquines!!

El montseny ens regala, aquesta vegada sí, unes vistes espactaculars. Veiem des del mar fins als Pirineus, ben nevats. I ens sorprèn la visita d’un helicòpter, amb qui ens enviem salutacions mútutes. No els envejo, estem disfrutant d’allò més tocant de peus a terra.

Finalment, la carena els porta fins Les Agudes, veiem la habitual grimpada de “Castellets”, sols es veu neu, de moment ningú hi ha passat. (nosaltres no hi passarem).

Finalment arriba l’hora de tornar, ho farem pel camí habitual, i una vegada al Turó de l’Home, desfarem el camí fet.

Ens mereixem un bon dinar-berenar-sopar per recuperar forçes, son les 18h a San Celoni i trobem un restaurant que amablement ens servirà un bon menú.