dilluns, 8 de febrer del 2010

Excursió al Taga 17/01/10

Finalment, amb totes les fotos del Taga ordenades, hem pogut fer una petita selecció de fotos, prou representativa del que va donar de sí la ascensió a aquesta muntanya:

Sortim d’Esplugues amb molta son a les 6h del matí, a les 8h deixem la carretera a Sant Joan de les Abadesses, on agafem la pista que porta cap a Ogassa. Una vegada superats els entrebancs que ens va suposar la neu que ens complica la vida al obligar-nos a posar les “cadenes” de tela (ja hem après que no serveixen de gran cosa quan enlloc de neu hi trobem gel), ens posem les raquetes, i així comença l’excursió a les 10:30.

Trobem prou neu a la pista i al inici de l’excursió, però aviat ens envolta la boira, i arribem a la zona més ventada, completament pelada. Finalment ens treiem les raquetes i anem passant entre clapes de neu fins arribar a la carena, que finalment ens porta amb molta alegria cap al cim, on veiem... boira... En aquesta ocasió el Taga no ens ha regalat la gran vista que dóna la fama de privilegiat mirador a aquesta clàssica muntanya.

Finalment fem el camí de tornada, una variant prou curiosa del camí d’anada. Disfrutem encara més de la neu i al final, des d’abaix, escampa una mica la boira i per fi podem observar la silueta del Taga, al cim del qual intuïm alguns excursionistes celebrant el cim.

Un bon dinar-berenar a Ripoll, i cap a casa una altra vegada, amb la sensació d’haver passat un bon Diumenge, gaudint de la neu i sobretot, de la companyia de tots vosaltres, que dóna sentit a sortir a conèixer les muntanyes de la nostra terra.