dimarts, 16 d’octubre del 2018

Crònica de la VIII Caminada de Resistència Esplugues Montserrat 2018

Aquest 13 i 14 d’Octubre es va celebrar la vuitena caminada de resistència Esplugues-Montserrat (eM18), organitzada pel Grup excursionista GELADE de L’Avenç d’Esplugues.


Aquesta caminada de 54 Km i 2700m de desnivell positiu acumulat, transcorre per diversos municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental, creuant el parc de Collserola, i la vall del Llobregat, per enfilar finalment el massís de Montserrat. La caminada va disposar d’avituallaments per als participants als nuclis de Sant Bartomeu de la Quadra, Castellbisbal, Ullastrell, Esparreguera (aquest any ubicat a la Colònia Sedó) i finalment al Monestir de Montserrat. Com en altres edicions els avituallaments disposaven d’aliments aptes per a participants celíacs o intolerants a la lactosa.

Van prendre sortida 55 participants des de la pista de l'Avenç d'Esplugues el dissabte 13 d'Octubre a les 14:47 de la tarda. Varen arribar 41 participants al Monestir de Montserrat, els primers dels quals a les 0:35, amb un temps total de menys de 10 hores. Cal destacar que dels 41 participants que varen arribar 7 eren dones i la primera va arribar a les 2:03.


L’organització vol agrair la col·laboració de l'Associació l'Avenç - Centre Cultural, Ajuntament d’Esplugues, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Condis, La botiga espai ecològic, AEIG Sant Jordi, i ISM.cat, així com dels voluntaris que han fet possible la caminada.

Durant la caminada vam patir bandalisme en la senyalització. El tram de la pujada a Montserrat van desaparèixer totes les marques. Després, al desestacar, vam trobar les senyals llençades pels arbustos.


Per a més informació podeu visitar el web de GELADE (http://www.gelade.cat/), perfils a les xarxes socials (https://twitter.com/gelade_cathttps://www.facebook.com/gelade.cat) o a l'Associació l'Avenç - Centre Cultural els dimarts de 21:30 a 23:00.Resultats de la cursa