dilluns, 5 d’abril del 2010

Poblat d'Iglus 2010

Encara que una mica tard, aquí va una tria de fotos del 22è poblat d’Iglus.

 

Ens trobem el Disabte 20 de Març a les 6h al GELADE, i sortim cap a l’estació d’esquí Vallter 2000, fent una parada a Setcases per esmorzar bé, ja que ens espera un dia bastant dur.

Ja esmorzats, calçats i vestits per estar tot el dia envoltats de neu i gel, enfilem el camí que porta al refugi d’Ulldeter. Ben aviat, arrivem al lloc on construïrem els Iglús.

Així que ens posem tots mans a l’obra, primer delimitant i compactant la base de l’iglú, extraient blocs de la mateixa base de l’iglú i després de la cantera. Tot i que la neu estava molt tova, a ase de compactar la cantera tot trepitjant la neu, els blocs eren prou forts, i aviat les parets s’anaven aixecant i finalment vàrem tancar els 2 Iglús.

Una vegada feta la feina, era hora d’anar a prendre alguna cosa calenta al refugi, i tot seguit, tornem al poblat a preparar el sopar. Una vegada sopats, recuperem una gran tradició del GELADE: Fem un ron cremat!! Calents i contents, ara sí, anem a dormir.

L’endemà, el dia s’aixeca núvol. Tornem cap a casa satifets d’haver fet quelcom diferent aquest cap de setmana, hem dormit en un iglú que hem construït nosaltres mateixos. I els Iglus han aguantat tota la nit ;)

 

PS: Dues setmanes després, els Iglús encara estan en peu!!