dimecres, 15 de juliol del 2009

Vall de Nuria + Puigmal

Tot comença el 20 de Juny a Queralbs. Desrpés d’un bon esmorzar (com cal) deixem un cotxe a Fontabla, i sortim de Queralbs seguint el camí, tot resseguint les valls i el riu -algun aguserat fins i tot s’hi banya- i finalment, havent difrutat molt del paisatge, arribem al Santuari de Núria.

Plantem tendes, és hora de fer un dinar-sopar, fem algunes voltes pel Santuari i el llac i anem a dormir, tot vigilant uns núvols amenaçadors que estan aprop però que no acaben d’arribar.

Es fa de dia, i que bé!! Els núvols han marxat!! El vent i el fred son l’excusa per fer una mica el mandra, però finalment sortim direcció al Puigmal. O direcció al coll de Finestrelles... Després d’un petit canvi de ruta, agafem el camí que ara sí, ens portarà al Puigmal. El prat està ple de colors, verd, groc, vermell... Parem per admirar els estrets, el riu baixa amb alegria, encara hi queda una mica de neu a les zones més hombrívoles, restes de les grans nevades d’enguany.

Arribem al cim, hi estarem el temps just per fer la foto, fa molt de vent i fred, i estem molt satisfets. Trobem un lloc on resguardar-nos i gaudir de les vistes tot menjant una mica.

És hora de baixar, encara ens queda desmuntar les tendes, dinar i fer cap a Fontabla, per un camí planer des del que veiem el camí de Queralbs que vam fer el dia anterior. Molt contents, arribem al que serà el punt i final d’aquesta excursió.